Sertai Kami

Sertai Kami

Anugerah Hijau 2020 dibahagikan kepada dua kategori berbeza di dua peringkat, iaitu Juara Eko Sang Singa “Little Lion Eco Champ”(pelajar Tahap 1 dari Darjah 1 sehingga Darjah 3) dan Juara Eko Beruang Besar “Big Bear Eco Champ” (pelajar Tahap 2 dari Darjah 4 sehingga Darjah 6) pada peringkat sekolah rendah, dan Juara Minda Muda “Young Minds Champ” (pelajar Tahap 1 dari Tingkatan 1 sehingga Tingkatan 3) dan Juara Sahabat Sekitar “Eco Friends Champ” (pelajar Tahap 2 dari Tingkatan 4 sehingga Tingkatan 5) pada peringkat sekolah menengah.

Anugerah Hijau 2020 merupakan salah satu inisiatif di bawah Projek Sungai Nadi Kehidupan yang bertujuan untuk meningkatkan kualiti sungai di kawasan Lembah Klang. Melalui projek ini, para belia di sekitar Lembah Klang dapat menanam rasa cinta kepada sungai-sungai di sekitar mereka.

 

Cepat selagi sempat! Anda boleh menjadi sebahagian daripada Anugerah Hijau 2020 dan memenangi hadiah wang tunai yang lumayan dengan mendaftarkan sekolah anda untuk menyertai pertandingan ini. Setiap sekolah yang berminat boleh mendaftarkan seorang guru penyelia.

Finalis Pusingan Pertama
Sisa ke Seni

(Sekolah Rendah)

Finalis Pusingan Pertama
Ajak Bersajak

(Sekolah Menengah)

Hadiah untuk Pemenang

Kategori
Sisa ke Seni

(Sekolah Rendah)

Eko Sang Singa & Eko Beruang Besar

Pertama

RM 2,000

Kedua

RM 1,000

Ketiga

RM 500

Saguhati (x2)

RM 100

Kategori
Ajak Bersajak

(Sekolah Menengah)

Minda Muda & Sahabat Sekitar

Pertama

RM 3,000

Kedua

RM 1,500

Ketiga

RM 700

Saguhati (x2)

RM 200

X